Jump to content

Acei msuli - mascul sau femela ?

3 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • LocationBucuresti

Posted 23 October 2011 - 09:00 AM

Posted Image
Nu are rost sa te enervezi cand stii ca-ti va trece

• Members
  • PipPip
  • 260 posts
  • LocationSibiu

Posted 23 October 2011 - 09:55 AM

Buna Maya,

La acei e mai complicata identificarea lor. Ei se cumpara in mai multe exemplare din 2 motive principale: 1 pentru ca e un peste de banc si singurul din Acei care isi arata acest comportament si in acvariu. 2 pentru ca e foarte greu sa identifici F de M, diferenta poti vedea doar cand sunt mai mari. Masculi de obicei se fac giganti iar femelele se opresc undeva pe la 10 cm. Dar odata ce ii ai asa de mari 90% sanse sa ii vezi care a fost cu gusa si care e mascul.

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 23 October 2011 - 11:24 AM

De cele mai multe ori, masculii vor avea mai mult albastru pe innotatoarea dorsala, dar asta devine evident dupa o anumita dimensiune. Si mai poti sa te iei si dupa dimensiune, masculii iau proportii uriase fata de femele.
Ai mei au 8-9 cm, si inca nici o diferenta de culoare. Am observat o femela tanara, cu gusa, zilele trecute (a pierdut intre timp sarcina), si singura diferenta vizibila, e marimea.
.......

• Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • LocationBucuresti

Posted 24 October 2011 - 04:55 AM

Am un mascul destul de mare(lejer 13-14cm) si ca asta din video mai am unul de care eu zic ca-i tot femela,nu are mai mult de 10-12 cm maxim,am mai luat o femela 100% care a avut pui in cateva randuri de la un coleg acvarist,plus ca mai am vreo 4 mai mici la 5-7cm.Ideea este ca nu vor sa depuna si d-asta m-am gandit ca poate am numai masculi.Astia 3 mari ii am de mai bine de 1,5 ani,mai astept,poate vor depune intr-un final
Nu are rost sa te enervezi cand stii ca-ti va trece

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users