Bazin: 300 litri, cu dimensiunile 120x50x50
Substrat: Aquamedic volcanit
Lumina: lampa suspendata Blau 8x54W
Filtrare: Filtru DIY, Eheim 2078 si filtru de substrat DIY
Decor: cioata autohtona si pietre din apropierea Clujului
Vietuitoare: 8 masculi de Guppy
In 10.10.2011 am inceput setup alaturi de o multime de acvaristi cunoscuti voua: Catalin Gagiu, Attila (Dogibeer), Bobiciupe, Mogo, Alex Gonczi, Nelutu Pasca. Veselie multa si atmosfera propice acvaristicii. In continuare voi face o scurta descriere a materialelor:
Acvariul este inedit prin faptul ca are 3 gauri in fund, pe care au fost fixate flase de 1/2 (20 mm). Una este pentru turul filtrului, a doua pentru returul filtrului si a treia pentru filtrul de substrat. Voi reveni cu detalii pe parcurs.

Aquamedic Volcanit: Un substrat interesant, pe care oricat l-am spalat, apa continua sa fie murdara. Mi-am facut mari griji in privinta duratei de limpezire. Surpriza a fost mare, cand dupa 12 ore de la setare, apa era cristal. Aspectul vizual este placut, ramane de vazut in ce masura se vor dezvolta plantele in el. A fost testat cu un puternic detartrant si rezultatul a fost negativ. Nu contine absolut nimic calcaros.
Filtrul DIY este confectionat din inox, apa trece de jos in sus si este plin cu biomix. Mentionez ca filtru era ciclat dinainte. Are o capacitate de 40 de litri, un diametru al tubului de 32 cm. Seamana ca si principiu de functionare cu filtrele ADA sau Eheim Classic. IAta cateva fotografii edificatoare:

Filtrul de substrat este realizat de asemenea din tabla de inox, rezistenta, pe care se pot aseza greutati destul de mari. Prin filtru este data o gaura pentru sorb. Pe fundul lui mai este lipita o ciuperca de inox, care disperseaza jetul returului.

Pe acest filtru s-a aplicat o plasa de tantari, evident din material plastic, care nu putrezeste si nu afecteaza chimia apei.

Am fixat totul in acvariu.

Iata si mosirea setup-ului:

Si rezultatul:

La final doresc sa le multumesc tutror celor care m-au ajutat atat in ziua setarii ca si celor care mi-au furnizat materiale, idei, pareri. Cioata apartine colegului Calin Gherman.
Urmeaza ciclarea acvariului cu putini pesti si peste 2-3 saptamani, plantarea. Mi-ar fi placut sa am mai mult talent si sa va narez cu lux de amanunte toata povestea. Dar voi mai reveni pe parcurs.