Jump to content

Inceput de drum in acvaristica

• You cannot reply to this topic
119 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 06 January 2012 - 01:07 PM

In prima faza trebuie sa remarc ca apa s-a limpezit, e ca lacrima, deci +1 pentru Easy Life fluid filter.

Claudiu, nu spun ca voi mari doza, decat daca plantele o cer, dupa ultima experienta cu carentele care au distrus o mare parte din gazon si staurogynele o sa fiu mult mai atent la ce spun plantele.

Attached Image: IMG_7765 2.jpg

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 10 January 2012 - 08:15 PM

Dupa o mica remodelare, replantare si renuntare la gazon:

Posted Image

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 24 March 2012 - 08:05 PM

Intrucat se parea ca algele castiga batalia, am luat cateva masuri mai drastice. In primul rand am renuntat la o mare parte din pesti. Schimburile dese de apa nu au ajutat deoarece stocul de pesti era probabil prea mare si faceau prea multa mizerie chiar si pentru 2 schimburi saptamanale de 50%. In al doilea rand am inceput un tratament cu algexit care sper sa extermine locatarii nedoriti.
Deoarece am montat un difuzor ceramic la bomba, am desfiintat improvizatia mea de difuzor si am pastrat in acvariu pompa de apa aproape de nivelul substratului, pentru a imbunatati circulatia apei de la mijloc in jos.
Mai jos cateva imagini recente facute cu telefonul, nu stiu ce le-a apucat asa perlatul azi, nu le-am mai vazut de cand au invadat algele sa perleze asa:

Posted Image
Posted Image

Posted Image

• Members
  • PipPip
  • 123 posts
  • LocationGHERLA

Posted 24 March 2012 - 08:54 PM

Promitator tine-o tot asa :P
"Mai bine sa fii prost 5 minute daca pui o intrebare , decat sa ramai prost toata viata daca n-o faci....!!!"

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 24 March 2012 - 11:21 PM

De ce nu pui sorbul filtrului extern in spate ?

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 24 March 2012 - 11:53 PM

E doar temporar promovat in fata, fac niste observatii legate de cum se misca apa prin acvariu.

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 25 March 2012 - 06:47 AM

Daca perleaza mai tare, inseamna ca ai mai mult CO2 in apa sau ai schimbat recent apa. Ma indoiesc ca ai schimbat lumina recent.

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 03 April 2012 - 12:01 PM

Exista posibilitatea sa primesc in saptamanile care urmeaza un pachet de Dennerle DeponitMix 4.8 kg la un pret bun. Ma gandeam ca in combinatie cu Volcanitul care imi place foarte mult ar reprezenta un substrat bun pentru plante.
Intrebarea mea este cum as putea sa schimb complet substratul pe care il am cu aceasta combinatie de mai sus? Intreb in sensul ca se decicleaza total acvariul? Cum e mai bine sa procedez?

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 03 April 2012 - 12:12 PM

Eu zic ca daca vrei sa folosesti DenopitMix, sa il combini cu quartz. Este pacat sa il amesteci cu volcanit, din mai multe motive. In primul rand, cand se va epuiza, va trebui sa arunci totul la gunoi. Apoi, prin volcanit apa circula usor si cred ca risti ca mare parte din nutrientii deponitului sa ajunga in masa apei, lucru indezirabil. Decizia iti apartine.

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 03 April 2012 - 12:35 PM

Deci de aia e asa de marunt quartz-ul pe care il ofera si Dennerle complementar pentru DeponiMix.
Dar de procedat cum sa procedez, trebuie sa fac o ciclare completa?

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 03 April 2012 - 12:57 PM

Probabil ca varianta cu ciclarea completa e cea mai aproape de adevar.

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 03 April 2012 - 01:34 PM

In acest caz ma gandesc la un setup nou. Deja am o lista de plante in minte, dar inca nu e completa:

Hygrophila pinnatifida
Microsorum pteropus 'Narrow'
Anubia barteri var. nana
Nymphae zenkeri
Mai trebuie si o cioata ca totul sa fie asa cum imi doresc.

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 23 April 2012 - 08:12 PM

Vesti bune, se pare ca am scapat de invazia de alge.
Reteta a fost una combinata, redus drastic numarul de pesti, schimburi de 50% de 2 ori pe saptamana, Easy Carbo (foarte eficient impotriva BBA).

Sa va prezint noii locatari ai nisipului:

Posted Image

Apoi cateva imagini cu desisul (am ramas in pana de idei cu tunsul):

Posted Image

Si una de ansamblu:

Posted Image

• Members
  • PipPip
  • 120 posts
  • LocationBraila

Posted 26 April 2012 - 05:24 PM

Ce ciupercute faine!

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationCluj

Posted 28 April 2012 - 09:37 AM

Frumos ;)
Crede in sansa ta! Fii optimist si nu uita ca timpul le va rezolva pe toate!

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 28 April 2012 - 10:29 PM

Sarumana. In poza e fad, cam fara viata, cum toti stiti ce vezi in realitate arata mult mai bine.

Stiu ca nu e aquascaping insa am invatat multe in cele cateva luni de acvaristica alaturi de voi si va sunt recunoscator pentru asta.

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 10 May 2012 - 08:15 AM

A sosit ieri o armata mancatoare de alge, care momentan sunt din fericire invizibile.
E vorba de 5 Oto si 2 Sae care au venit insotiti si de un triunghi amoros de Sakura Red.
Dupa aclimatizarea termica am folosit putin Biotopol pentru a face caminul mai primitor pentru noii locatari. Se pare ca acestia se simt bine, cei 5 Oto s-au si apucat de inspectat frunzele una cate una. Trebuie sa ma documentez putin pentru ca am o vaga banuiala ca Sae s-ar putea sa fie Flying Fox.

• Members
  • Pip
  • 34 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 10 May 2012 - 08:35 AM

2 SAE e cam putin, sunt pesti de card prefera 5-6 bucati minim, insa iti zic un mic secret, daca-i tii la regim se vor da la creveti, pacat de Sakura Red.

Eu as pune doar Oto, adica in setupul viitor sigur la mine vor fi minim 30 de Oto in bazin.

• Members
  • PipPipPip
  • 811 posts
  • LocationCraiova

Posted 10 May 2012 - 08:48 AM

Ce jungla colorata ai colegu'! :D

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 10 May 2012 - 09:07 AM

Adevarul e ca am vrut doar Oto, dar m-am trezit cu toata echipa in punga si nu am avut ce sa fac cu ei. SAE sunt inca mici, nu cred sa fie agresivi, o sa-i tin sub observatie insa.

Alex, merci, Didiplis-ul e din gradina ta, la fel si Staurogynele si multe altele.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users