Dragii mei,
De curand am fost martor la o intamplare cu un crevete amano care mi s-a parut foarte tare si tin neaparat sa v-o povestesc si voua.
Lunea trecuta un bun prieten din Iasi, mi-a trimis niste plante printre care si o tufa de microsorium, ambalata intr-un sac menajer, fara apa, planta fiind umeda asa cum trimitem toti. Coletul a fost expediat luni si dintr-o eroare de comunicare a ajuns la alt oficiu postal, de unde l-am ridicat tocmai vineri si l-am desfacut vineri dupa amiaza pe la 5 cand am ajuns acasa.
Cand am desfacut punga cu microsorium-ul, hop un crevete a sarit jos pe gresie. Mirat l-am luat repede in mana cu grija si mi-am dat seama ca e amano. Din instinct si din dorinta de a nu-l lasa sa treaca pe lumea cealalta l-am aruncat in acvariu unde supa 2-3 minute s-a dat la cautat frunzele blyxei de alge.
Deci, acest crevete a rezistat 5 zile fara apa, doar intr-un mediu relativ umed!!!! Incredibil din punctul meu de vedere! Cata rezistenta!!
Intamplare crevete amano
Started by Bogdan Hojbota, Sep 20 2011 07:39 AM
6 replies to this topic
Posted 20 September 2011 - 09:07 AM
probabil i-au fost suficiente picaturile de apa de pe frunzele plantelor..iar intunericul nu l-a tinut prea activ..a hibernat si el un pic..
invata de la vantul ce-adie pe poteci/cum trebuie prin lume, neabatut sa treci R. KIPLING
Posted 20 September 2011 - 02:53 PM
Cu parere de rau , eu nu cred povestea .Poti face experimentul cu un peste si el traieste in apa ca si amano ...
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.
Posted 20 September 2011 - 03:08 PM
Nu e aceeasi treaba. Un crevete traieste mai mult ca un peste, scos din apa.
.......
Posted 20 September 2011 - 03:17 PM
Pestii sint vietuitoare mai evoluate/specializate decat crevetii, nu se poate face comparatie.
La un moment dat am resetat acvariu si-am scos toate pietrele si crengile pe o hartie de ziar, apoi vietuitoarele, pe rand. Femela cea mare de Amano lipsea si am cautat-o 10 minute peste tot fara succes. Intr-un tarziu am zis ca poate a murit si au mancat-o ceilalti, asa ca m-am apucat de reset. Care a durat ceva timp ... cu scos vietati, apa, clatit acvariu, aranjat substrat, pietris, plante, apa etc .... Cand sa pun si rocile si crengile si-am ridicat de pe ziar o bucata de roca vulcanica, cine credeti ca mustacea voioasa de dedesupt? Am azvarlit-o urgent si fara menajamente in acvariu unde e bine sanatoasa si-acuma. Asa ca eu cred povestea de mai sus. Plus ca in natura famelele sint destul de migratoare, in perioada eliberarii larvelor, posibil sa poata supravietui o vreme mai indelungata la aer, in mediu umed. Cred ca abia incepem sa ne dam seama de ce minunatii sint in stare piticii astia.
La un moment dat am resetat acvariu si-am scos toate pietrele si crengile pe o hartie de ziar, apoi vietuitoarele, pe rand. Femela cea mare de Amano lipsea si am cautat-o 10 minute peste tot fara succes. Intr-un tarziu am zis ca poate a murit si au mancat-o ceilalti, asa ca m-am apucat de reset. Care a durat ceva timp ... cu scos vietati, apa, clatit acvariu, aranjat substrat, pietris, plante, apa etc .... Cand sa pun si rocile si crengile si-am ridicat de pe ziar o bucata de roca vulcanica, cine credeti ca mustacea voioasa de dedesupt? Am azvarlit-o urgent si fara menajamente in acvariu unde e bine sanatoasa si-acuma. Asa ca eu cred povestea de mai sus. Plus ca in natura famelele sint destul de migratoare, in perioada eliberarii larvelor, posibil sa poata supravietui o vreme mai indelungata la aer, in mediu umed. Cred ca abia incepem sa ne dam seama de ce minunatii sint in stare piticii astia.
" - Nu sinteti prea nervos, cu toata agitatia din jur?
- Nu, a raspuns linistit maestrul zen. In afara acestei agitatii, totul este foarte calm" (Henri Brunel - Zambete zen)
- Nu, a raspuns linistit maestrul zen. In afara acestei agitatii, totul este foarte calm" (Henri Brunel - Zambete zen)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users