Jump to content

Intamplare crevete amano

• You cannot reply to this topic
6 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 228 posts
  • LocationBacau

Posted 20 September 2011 - 07:39 AM

Dragii mei,

De curand am fost martor la o intamplare cu un crevete amano care mi s-a parut foarte tare si tin neaparat sa v-o povestesc si voua.

Lunea trecuta un bun prieten din Iasi, mi-a trimis niste plante printre care si o tufa de microsorium, ambalata intr-un sac menajer, fara apa, planta fiind umeda asa cum trimitem toti. Coletul a fost expediat luni si dintr-o eroare de comunicare a ajuns la alt oficiu postal, de unde l-am ridicat tocmai vineri si l-am desfacut vineri dupa amiaza pe la 5 cand am ajuns acasa.
Cand am desfacut punga cu microsorium-ul, hop un crevete a sarit jos pe gresie. Mirat l-am luat repede in mana cu grija si mi-am dat seama ca e amano. Din instinct si din dorinta de a nu-l lasa sa treaca pe lumea cealalta l-am aruncat in acvariu unde supa 2-3 minute s-a dat la cautat frunzele blyxei de alge.

Deci, acest crevete a rezistat 5 zile fara apa, doar intr-un mediu relativ umed!!!! Incredibil din punctul meu de vedere! Cata rezistenta!!

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 20 September 2011 - 08:22 AM

Tare :highfive:
.......

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 20 September 2011 - 09:07 AM

probabil i-au fost suficiente picaturile de apa de pe frunzele plantelor..iar intunericul nu l-a tinut prea activ..a hibernat si el un pic..
invata de la vantul ce-adie pe poteci/cum trebuie prin lume, neabatut sa treci R. KIPLING

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 20 September 2011 - 10:45 AM

Poate din cauza umezelii nici nu s-a uscat...
.......

• Members
  • Pip
  • 47 posts
  • LocationMangalia

Posted 20 September 2011 - 02:53 PM

Cu parere de rau , eu nu cred povestea .Poti face experimentul cu un peste si el traieste in apa ca si amano ...
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 20 September 2011 - 03:08 PM

Nu e aceeasi treaba. Un crevete traieste mai mult ca un peste, scos din apa.
.......

• Members
  • PipPip
  • 95 posts

Posted 20 September 2011 - 03:17 PM

Pestii sint vietuitoare mai evoluate/specializate decat crevetii, nu se poate face comparatie.
La un moment dat am resetat acvariu si-am scos toate pietrele si crengile pe o hartie de ziar, apoi vietuitoarele, pe rand. Femela cea mare de Amano lipsea si am cautat-o 10 minute peste tot fara succes. Intr-un tarziu am zis ca poate a murit si au mancat-o ceilalti, asa ca m-am apucat de reset. Care a durat ceva timp ... cu scos vietati, apa, clatit acvariu, aranjat substrat, pietris, plante, apa etc .... Cand sa pun si rocile si crengile si-am ridicat de pe ziar o bucata de roca vulcanica, cine credeti ca mustacea voioasa de dedesupt? Am azvarlit-o urgent si fara menajamente in acvariu unde e bine sanatoasa si-acuma. Asa ca eu cred povestea de mai sus. Plus ca in natura famelele sint destul de migratoare, in perioada eliberarii larvelor, posibil sa poata supravietui o vreme mai indelungata la aer, in mediu umed. Cred ca abia incepem sa ne dam seama de ce minunatii sint in stare piticii astia.
" - Nu sinteti prea nervos, cu toata agitatia din jur?
- Nu, a raspuns linistit maestrul zen. In afara acestei agitatii, totul este foarte calm" (Henri Brunel - Zambete zen)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users