Jump to content

Plantele din Lacul Malawi

• You cannot reply to this topic
11 replies to this topic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 13 September 2011 - 11:29 PM

Stie cineva exact care sunt plantele ce se pot intalni in lacul Malawi?
Pe unele site-uri am gasit informatii precum ca ar creste numai Valisneria, iar potrivit altora, ar creste Vallisneria, Potamogeton si Ceratophyllum.
.......

• Members
  • 6 posts
  • LocationSector 2 / Bucuresti

Posted 03 October 2011 - 04:19 PM

salut pyu!
Eu din ce am citit: valisneria (spiralis si aethiopica), Potamogeton schweinfurthii, ceratophyllum submersum. Dar am citit ca se folosesc: anubiasi, valsneria, heuledoti bolbitis, chiar moss si java fern. Faci un biotop ca la carte?
Saratel 128L - 4 luni - hqi :

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 03 October 2011 - 04:25 PM

Merci de raspuns.
Asa intentionez - nu stiu daca va iesi sau nu, dar daca nu iese bine cu verde prin el, renunt la plante, si tot in categoria biotop ar trebui sa ma incadrez.

Cu moss, nu stiu daca ar mai fi biotop :)

Stii cumva unde ai citit treaba asta? Poate mai gasesc alte lucruri importante acolo.

Edited by pyu, 03 October 2011 - 04:26 PM.

.......

• Members
  • 6 posts
  • LocationSector 2 / Bucuresti

Posted 04 October 2011 - 03:05 PM

am avut intr-un tip un plan .. sa fac un sump maricel in care sa cresc nevertebrate din malawi .. sa pun niste spoturi de lumina mai puternica pe cateva pietre unde sa creasca alge mai repede si sa fac un biotop ca la carte.. dar pentru moment m-am lasat de idee. cand cautam lucrurile astea am gasit un site de cu profil de biologie unde era o lista cu pesti, nevertebrate, plante etc originare din lacul malawi..
am incerc sa il gasesc acum dar nu am reusit. mai caut si cand gasesc iti dau link.

Eu personal am avut in acvariu valisneria gigantea.. nu aveam probleme sa manance pestii planta.. nici macar sa o scoata din nisip pentru ca am bagat-o intre cateva pietre si nu aveau acces la radacini.. dar planta nu a dus-o bine.. in putin timp i s-au innegrit frunzele (si aveam lumina de plantat undeva la 6500k) si am scos-o ca nu mai arata bine. Sa imi zici si mie ce solutie alegi :cyclop:.

LE:
citeam in lake malawi cichilds parca despre plante.. si zicea tipul ca in lac sunt varii decoruri.. depinde foarte mult de zona.. sunt zone cu pietre rotunde.. zone cu pietre gaurite.. zone cu cate un bolovan.. zone cu pietre si verdeata.. si la verdeata vorbea de valisneria.. multa multa.. si zicea ca e super faina in acvariu ca se ascund pestii in tufis daca e bine asezat si pot sa intre printre fire.. asta am vazut-o si eu in acvariul meu .. se ascundeau masculuii de elongatus de tiran numai in valisneria si stateau acolo pana se mai linistea atmosfera.
Saratel 128L - 4 luni - hqi :

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 04 October 2011 - 03:39 PM

Oliver Knott presents aquatic plants for Malawi and Tanganjika

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 04 October 2011 - 04:03 PM

@steff88 - deocamdata vreau sa ma ocup de problema algelor, sa inverzesc pietrele. Intre timp o sa ma mai gandesc si la plante, si o sa postez.

@a3des - merci pentru video, dar el acolo prezinta plantele care ar rezista intr-un acvariu cu ciclide (ph, duritate).
Mai mult ma intereseaza plantele pentru crearea unui biotop.
.......

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 17 November 2011 - 01:53 PM

Am ajuns la o concluzie.
Plantele, oricare ar fi ele, constituie o delicatete pentru animalele mele.
Am pus vreo 25 de fire de valisneria, au disparut subit intr-o saptamana.
Am mai pus alte plantute, au ramas doar crengutele, fara nici o frunza, zici ca-s copacii iarna.
Pana si de anubiasi s-au legat, unele frunze sunt incepute/gaurite.

Recomandati-mi o planta cu crestere foarte rapida, si delicioasa de asemenea, daca tot le place, sa ii hranesc...
.......

• Members
  • PipPipPip
  • 524 posts
  • LocationBrasov

Posted 17 November 2011 - 03:22 PM

Carasu meu manca egeria densa pe paine .. din fericire crestea mai repede decat reusea el sa pasca. :D
O lasam sa pluteasca la suprafata.

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 17 November 2011 - 06:35 PM

Toti cei care nu reusesc sa isi vanda plantele, ar putea gasi un tine un client.

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 18 November 2011 - 09:41 AM

Claudiu, Corect, decat sa le arunce, mai bine la mine :f-lupta:)

Mihai, o sa caut, sa vad cat rezista, insa nu cred ca o sa am succes cu o cantitate modica.
.......

• Members
  • PipPip
  • 276 posts
  • LocationBistrita

Posted 18 November 2011 - 11:30 AM

Poti incerca si Ceratopteris cornuta...sincer, nu am vazut o planta sa aiba o crestere mai accelerata. Punctul slab il prezinta fragilitatea...si la porcusorii tai sigur o sa le stea in cale.

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 18 November 2011 - 02:03 PM

View Posttarca.paul, on 18 November 2011 - 11:30 AM, said:

Poti incerca si Ceratopteris cornuta...sincer, nu am vazut o planta sa aiba o crestere mai accelerata. Punctul slab il prezinta fragilitatea...si la porcusorii tai sigur o sa le stea in cale.

Am avut mai demult din asta... O tineam in plantat, pana crestea o tufa mare, apoi o puneam in acvariul cu ciclide.
Festin in toata regula.
.......

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users