Jump to content

pui betta..unde gresesc??

22 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 09 September 2011 - 08:39 AM

am o dilema..dupa ce am pierdut 2 ture de alivini[una din cauza temperaturii mici..una nu-mi explic de ce]..am alti alivini si nu vreau sa-i pierd si pe ei..am lasat tatal cu ei[duminica s-au imbratisat parintii]..acum unii inoata vertical.si stau pe frunzulitele puse in acvariu .am pus un strop de zeama cu out fiert..urmeaza sa le pun o pompa de aer[a 2-a tura am pierdut-o subit dupa ce am scos pompa si am pus filtru la 1-2 saptamani]]temperatura e 25-26 grade...ce-mi scapa?multumesc pentru o eventuala lamurire.. :)
invata de la vantul ce-adie pe poteci/cum trebuie prin lume, neabatut sa treci R. KIPLING

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 09 September 2011 - 09:02 AM

aceste morti subite imi miros a acvariu neciclat. Nu stiu ce bazin folsesti pe post de cresa, dar poate ar fi cazul sa te gandesti la ceva putin mai mare (deci mai stabil), la o metoda de filtrare (chiar si una rudimentara). Galbenusul de eu este un element excelent pentru alevini, dar iti garantez ca face o mizerie urasa, care in cateva ore/zile le poate fi fatala puilor. Incearca pe viitor, dupa fiecare masa, sa asipiri cu un furtul de aer, din acela subtire, toate resturile ramane si sa pui alta apa, ideal ar fi fara socuri de temperatura.

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 09 September 2011 - 09:23 AM

apa provine din acvariul mare..nu e albicioasa.nu miroase urat..INCAP CAM 10l APA DAR LAS COLOANA LA 10 CM..schimburile dese de apa ma ajuta cu ceva??la cealalta tura am pus filtru cu buretele din acvariul puilor ceilalti..cred ca neciclarea ma chinuie .cum pot remedia pana nu -i pierd si pe astia..sa-i bag in locul celorlalti pui[acela sigur e ciclat..]..???
invata de la vantul ce-adie pe poteci/cum trebuie prin lume, neabatut sa treci R. KIPLING

• Members
  • Pip
  • 25 posts

Posted 09 September 2011 - 11:35 AM

Parerea mea e ca nu are rost sa hranesti alevinii decat dupa vreo 4-5 zile. Nu stiu exact cum e la betta dar in general pestii cand ies din icre au un sac vitelin in care gasesc nutrientii necesari pentru primele zile de viata.
Fiind un aliment care strica foarte tare apa nu il recomand in primele zile de viata. Oricum eu iti recomand sa folosesti ceva hrana pentru alevini de exemplu Hikari First Bites sau Sera Mikron. Dupa ce te asiguri ca mananca ar fi ideal sa fie hraniti din 3 in 3 ore si dupa vreo 10-15 minute un schimb de 5-10% apa. In rest sa aiba temperatura(1 grad mai mult decat temperatura normala le accelereaza metabolismul dar si strica apa mai repede si e posibilitatea mai mare sa se imbolnaveasca mai repede) si pe primul loc apa curata. Ca un fapt divers crescatorii mari de discusi schimba tot volumul de apa o data pe zi(atentie sa nu o schimbi toata odata). Nu zic sa faci la fel insa vroiam sa iti arat ce importanta are o apa curata.
Succes
Prietenia unui om destept e mai de pret decat prietenia tuturor prostilor

• Members
  • PipPip
  • 252 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 09 September 2011 - 11:38 AM

Umple de tot acvariul si aspira-l regulat; cum zice si Claudiu, galbenusul face o mizerie foarte mare. Asigura-te ca le dai de mancare doar cat mananca si resturile indeparteaza-le repede. Schimba si din apa zilnic cate un pic. Apa cel mai bine sa fie de la robinet, lasata la declorinat o zi-doua sau preparata cu ceva conditioner.
In mod normal acvariul trebuia pregatit dinainte cu tot cu filtrul burete. :)

Bafta ! :hipnotizat:
Posted Image

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 09 September 2011 - 12:28 PM

sper ca schimburile mai dese de apa sa ma salveze..ciudat e faptul ca in acelasi mod am inmultit corydoras .guppy si molly fara sa am probleme..probabil betta sunt mai pretentiosi..dar o scot eu la capat si cu ei candva.. :) multumesc pentru sfaturi..

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 09 September 2011 - 01:10 PM

Daca tot esti pasionata de inmultirea pestilor, cred ca mai bine ai face o investitie (mai mica sau mare, depinde) si i-ai hrani cu naupli de la Artemia Salina. In acest fel nu ai mai avea atat bataie de cap ca si cu oul. Pestii s-ar dezvolta la fel de frumos, procentajul de supravietuire cred ca ar mai mare, iar efortul tau mult mai mic. Daca e interesanta ideea, voi dezvolta,

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 09 September 2011 - 01:21 PM

as vrea sa reusesc sa inmultesc betta mai mult pentru curiozitatea mea..ca oricum sunt sanse mici sa-i dau..eu personal nu pot pastra multi ..mai ales masculi..as putea incerca artemia in masura in care ajung cat mai recent la un petshop..

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 14 September 2011 - 01:12 PM

pana in prezent vad ca e bine..dar..cand aspir resturile se intampla sa trag si puisori pe care ii culeg apoi cu pipeta sa-i pun la loc..pompa de aer merge nonstop iar tatal inca ii mai vegheaza..chiar daca acum nu-i mai culege de jos sa-i urce sus ca la inceput.[se duc singuri].asa ca am mai ridicat si coloana de apa..sper sa nu intampin probleme pe parcurs.. :)

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 14 September 2011 - 01:55 PM

Au mai fost pierderi ? (in afara celor normale, puii cu malformatii au sanse minime de supravietuire).

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 14 September 2011 - 02:01 PM

nu pot sa-mi dau seama daca sunt cu malformatii.[sunt inca foarte mici si nici eu nu am ochiul format ].proba de foc o au de trecut la 30 zile[cand isi formeaza labirintul]..eu oricum tin acvariul acoperit[sa nu fie diferente mari de temperatura]..nu am scos masculul si vad ca nu-i mananca..

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 20 September 2011 - 09:18 AM

astazi au plecat la plimbare vreo 10..dar ceilalti vad ca sunt vioi desi am ales calea mai dificila..hranitul cu galbenus de ou..chiar daca melcii comunitari sunt detestati ..la mine acum sunt bineveniti..au venit sub forma de oute cu crevetii iar eu ii culeg si-i mut la puisori[sa manance resturile ramase de la acestia..chiar daca fac curatenie si eu de 2-3 ori/zi]..li se cunosc burticile plinute dupa ce mananca dar trebuie sa ma uit foarte atenta.am mutat masculul dar nu am pus filtrul ci am lasat tot pompa de aer..sper sa am succes..nu 100% dar macar20%.

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 28 March 2012 - 10:32 AM

nu am mai scris demult...am reusit sa duc la maturitate 11 pui din care 5 si-au gasit o casa..iar eu am ramas cu 5 fetite si un cavaler...nu am reusit prea bine..dar pentru inceput ma declar multumita...

• Members
  • PipPip
  • 81 posts
  • LocationTulcea

Posted 28 March 2012 - 10:35 AM

Pai daca ti-a reusit , incearca acum si cu neoni .

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 28 March 2012 - 10:52 AM

neonii sunt pentru mine ,,inca o necunoscuta''..nu am decat unul ratacit..si sper ca in timp..in masura in care vor fi membrii familiei deacord..sa mai dau din molly si pe domnisoara gurami..ca sa pot face loc unui card de neoni [dar nu promit ca prea curand]...

• Members
  • Pip
  • 20 posts
  • LocationPitesti

Posted 31 March 2012 - 07:21 PM

hello lorena ma bucur mult ca te-am gasit aici o sa iti urmaresc cu interes postarile, in fond acum am si eu un betta mascul crown rosu-albastru.

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 31 March 2012 - 07:28 PM

buna..ce mica e lumea...si eu ma bucur ca -mi tii companie..sa pui poze cu acel frumos...

• Members
  • Pip
  • 20 posts
  • LocationPitesti

Posted 28 April 2012 - 02:05 PM

Lorena pe langa Crownmix al meu, am luat si o femela ieri, o vreme am tinut-o intr-o maternitate jbl....acum i-am dat drumul si o tin sub supraveghere. I-am facut ascunzatori, pentru orice eventualitate. Masculul de betta o ignora insa, poate pentru ca sunt amandoi pui sau nematuri sexuali, nu stiu dar deocamdata e pace in acvariu . In acvariul de 54 l am :2 botia lochahata(scuze daca n-am scris corect), 2 corydoras aenea, cei 2 betta, 1 femela matura xipho pe care as vrea sa o dau. Toti ceilalti pesti sunt maturi, i-am crescut de cand erau puisori :smile: Cum se uploadeaza poze pe aici ?!

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 28 April 2012 - 07:17 PM

Reply this topic-> More Reply Options.
Sub text apare "Attach files". Acolo alegi pozele pe care vrei sa le postezi. (Ai grija sa nu fie mai mari de 1,3 MB si sa nu aiba o rezolutie mai mare de 1024x768). Apoi dai "Add to post". Unde e cursurul acolo pune pozele. Daca nu indici nici un loc le posteaza la sfarsit. Succes.

• Members
  • Pip
  • 20 posts
  • LocationPitesti

Posted 28 April 2012 - 11:43 PM

Multumesc Claudiu adaug poze acum . Va prezint pe foiosul Crownmix stapanul acvariului de 54 l si amica lui verzulie din cauza ca e neconsolata. :lol:

Attached Thumbnails

• Attached Image: 26042012(011).jpg
  • Attached Image: 27042012(003).jpg
  • Attached Image: 26042012(010).jpg
  • Attached Image: 27042012(006).jpg
  • Attached Image: 26042012(015).jpg

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users