Jump to content

Gazon

8 replies to this topic
#1 Guest_Daniel_*
  • Guests

Posted 04 September 2011 - 01:20 PM

Salutari tuturor,
doresc sa pun gazon in acvariu si nu stiu ce gazon si aici ma refer la denumire si la anumite criterii de alegere,cum ar fi gradul de dificultate sau marimea pt ca nu doresc unul prea inalt.Va rog sa-mi rcomandati citeva tipuri, daca sint mai multe si care ar fi mai bun care ar fi mai usor de intretinut.
Va multumesc.

• Members
  • PipPip
  • 480 posts
  • LocationZalau

Posted 04 September 2011 - 02:39 PM

eu iti recomand cu caldura Marsilea Hirsuta (dar sa fie crescuta submers).

• Members
  • PipPip
  • 147 posts
  • Locationcluj

Posted 04 September 2011 - 04:17 PM

Pt a fi sfatuit corect da mai multe detalii despre bazin, lumina, co2, substrat, fertilizare...
Trebuie sa invarti un fir bun inainte sa poti tese un vis maret...

#4 Guest_Daniel_*
  • Guests

Posted 04 September 2011 - 04:35 PM

Bazinul este Juwel 125 litri, lumina T5 High- Lite 2x28 Watt,substrat Sera si fertilizant Sera liqid si pastile fara Co2 momentan,dar cu adaugare zilnica de Easy Carbo Life

• Members
  • PipPip
  • 147 posts
  • Locationcluj

Posted 04 September 2011 - 09:02 PM

Daca mai adaugi lumina poti pune HC sau Utricularia Graminifolia chiar si fara co2 (nu ca nu ar fi indicat sau necesar), daca nu te poti opri la Marsilea Hirsuta cum zicea colegul Desire.
Trebuie sa invarti un fir bun inainte sa poti tese un vis maret...

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 04 September 2011 - 09:18 PM

Daca imi permiteti, as face si eu o remarca. Gazonul fara lumina puternica, nu prea merge. Lumina puternica fara CO2 nu prea merge. Nu poti lua in calcul nici macar "batrana bomba" ? In caz contrar, cred ca riscul unui esec este destul de mare, indiferent ce tip de gazon ai alege.

• Members
  • PipPip
  • 480 posts
  • LocationZalau

Posted 04 September 2011 - 11:15 PM

imi permiti sa te contrazic? Marsilea hirsuta este cea mai easy planta de gazon. Ea creste si cu o lumina medie si fara co2. Da adevarul e ca nu o sa ai un gazon compact si o sa dureze mult sa se intinda. dar o sa creasca (zic din experienta cand am avut butelia de co2 la reincarcat si nu fertilizam in acea perioada).

• Members
  • PipPipPip
  • 704 posts
  • LocationDej

Posted 05 September 2011 - 07:04 PM

parerea mea e la fel ca a lu claudiu...mi-ar fi greu sa cred ca in jur de 50w ar fi suficienti pt orice gazon...chiar si fiind el mai nepretentios..macar o "bomba" ar ajuta enorm..crede-ma...

ia gandeste-te cam cati lumeni ajung jos la substrat? iti zic eu....foarte foarte putini...ma rog...poti incerca...nici eu nici claudiu nu vrem sa te descurajam...dimpotriva, noi vrem doar sa te pregatim in caz ca o sa ai surprize neplcute intretimp...

iti doresc succes si sa mearga gazonul...
Cine merge incet,merge sanatos...cine merge sanatos,merge departe!

#9 Guest_Daniel_*
  • Guests

Posted 07 September 2011 - 06:55 PM

Multumesc pt. sfat si sunt bine venite toate parerile pt.ca de asta am apelat la voi cei care sunteti mai experimentati.Acum urmeaza sa cumpar o instalatie completa CO2,iar in ceea ce priveste iluminatul, va trebui sa mai adaug.Cind am cumparat acest acvariu, cei de la juwel spuneau ca aceste neoane fac cu 150% mai multa lumina,si pare ca lumina este puternica dar nu stiu cit este de buna pt. gazon.
Va multumesc.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users