Jump to content

plante fara substrat

20 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 02 September 2011 - 09:24 AM

doresc ca un acvariu sa-l pregatesc pentru creveti..nu doresc sa pun substrat fertilizant si vreau plante care pot sa le leg de decor[vita de vie.nuca cocos]..deocamdata am anubias.windewlov.si feriga de congo...inteleg ca acestea nu doresc lumina prea multa[fata de alte plante]..e bine ce vreau sa fac??
invata de la vantul ce-adie pe poteci/cum trebuie prin lume, neabatut sa treci R. KIPLING

• Members
  • PipPip
  • 252 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 02 September 2011 - 09:30 AM

Da, sunt ok plantele astea fara substrat. Si in primul rand iti trebuie moss, crevetii se dau in vant dupa el.
Daca va fi un acvariu pentru creveti presupun ca nu e mare asa ca, dintre plantele enumerate iti sugerez sa renunti la feriga de congo (bolbitis heudelotii) pentru ca iti va creste prea mare.
Posted Image

• Members
  • PipPipPip
  • 524 posts
  • LocationBrasov

Posted 02 September 2011 - 09:40 AM

O tunzi Marius :) daca creste prea mare, eu am tinut-o intrun nano de 7l.
Muschiul e o alegere ok, recomandat pentru toate acvariile cu creveti.

• Members
  • PipPip
  • 480 posts
  • LocationZalau

Posted 02 September 2011 - 09:52 AM

Am si eu o intrebare totusi daca tot veni vorba de plante fara substrat. Acea planta care se leaga de mopani de seamana cu echinodorus amazonicus cum se numeste?

• Members
  • PipPip
  • 252 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 02 September 2011 - 10:11 AM

View PostMihai Micu, on 02 September 2011 - 09:40 AM, said:

O tunzi Marius :) daca creste prea mare, eu am tinut-o intrun nano de 7l.

Sigur vorbum de aceeasi planta ? La mine o singura frunza (cea care crestea din rizom) avea 30 cm.
Posted Image

• Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • LocationBucuresti

Posted 02 September 2011 - 10:17 AM

View PostDesire999, on 02 September 2011 - 09:52 AM, said:

Am si eu o intrebare totusi daca tot veni vorba de plante fara substrat. Acea planta care se leaga de mopani de seamana cu echinodorus amazonicus cum se numeste?
Microsorum pteropus

• Members
  • PipPipPip
  • 524 posts
  • LocationBrasov

Posted 02 September 2011 - 10:23 AM

Da bre de aceiasi planta vorbesc, in coditii de low tech si lumina putina creste vreo 15cm :)

• Members
  • PipPip
  • 480 posts
  • LocationZalau

Posted 02 September 2011 - 10:27 AM

Multumesc Panaque.

• Members
  • PipPip
  • 252 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 02 September 2011 - 10:37 AM

View PostMihai Micu, on 02 September 2011 - 10:23 AM, said:

Da bre de aceiasi planta vorbesc, in coditii de low tech si lumina putina creste vreo 15cm :)
E drept ca am avut la un moment dat doua variante de bolbitis si una era mai mica. Dar oricum nu mi se pare potrivita pentru un nano. :lol: Poate, daca-mi arati o poza cu acvariul tau de 7 litri cu bolbitis, ma faci sa razgandesc. :) :lol:
Posted Image

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 02 September 2011 - 10:57 AM

la 38L/20l/33h nu cred ca as avea probleme cu ea..deja am mutat-o din acvariul mare [e prinsa de o cioata]..sa vad daca ii prieste in noul mediu..
invata de la vantul ce-adie pe poteci/cum trebuie prin lume, neabatut sa treci R. KIPLING

• Members
  • PipPipPip
  • 524 posts
  • LocationBrasov

Posted 02 September 2011 - 11:37 AM

Nano-ul e gol de doua saptamani Marius de cand am scos puii de apisto de acolo.
Nu cred ca-i mai dau drumul anul asta. Bolbitisul zace in alt acvariu.
L-am folosit in nano cu microsorum, pelia si moss pentru ca e o planta extrem de nepretentioasa, supravietuieste doar cu lumina din camera.

• Members
  • PipPip
  • 158 posts
  • LocationAlba Iulia

Posted 02 September 2011 - 04:06 PM

La fel ca si Marius, iti recomand moss-urile, le place crevetilor la nebunie, in ele isi gasesc o parte din mancare, in ele se ascund puii, sunt un fel de '' must have'' daca doresti o populatie sanatoasa.
Gama este larga :Jawa moss, Christmass moss, Wilow moss, Flame moss, Fissidens etc....
Un sfat, nu stiu exact ce duritate ai la apa, insa daca nu folosesti substrat si apa este moale, incearca sa adaugi o bucatica de os de sepie, va ajuta mult la sanatatea si reproducerea acestor, fiind consumatori de saruri de Ca si nu numai.

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 02 September 2011 - 04:16 PM

os de sepie ca la papagali??sau este special pentru creveti??

• Members
  • PipPip
  • 158 posts
  • LocationAlba Iulia

Posted 02 September 2011 - 04:23 PM

Da, os de sepie ca la papagali, sau orice alternativa care le poate oferii in principal ceva Ca/derivati ai calciului si alte minerale care ajuta la formarea unui exochelet rezistent si sanatos, cat si pentru o culoare adecvata speciei.
Exista si saruri speciale pentru creveti sub diferite forme, insa dupa mine sunt ca piperate la pret:
http://www.nevertebr...products_id=185
http://www.nevertebr...products_id=188
http://www.nevertebr...products_id=186

• Members
  • PipPip
  • 192 posts
  • LocationPucioasa

Posted 02 September 2011 - 10:10 PM

Intr-un alt acvariu pe care il am, alaturi de guppy, am si creveti pe care din cand in cand, ii mai hranesc si cu spirulina. Este spirulina pentru uz uman si o gasesti si in farmacii. O recomand pe cea sub forma de pastile.
Inteligenta artificiala nu poate fi comparata cu prostia naturala.

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 03 September 2011 - 07:45 AM

scuze ca deviem de la subiect..dar spirulina pentru sanitari cred ca le va place..si ca sa revin la subiect..acestor plante le este necesar substratul sau nu[tinand cont ca nu le voi infinge radacinile in el] mi-a mai ramas substrat si daca e necesar il voi pune

• Members
  • PipPipPip
  • 524 posts
  • LocationBrasov

Posted 03 September 2011 - 08:53 AM

Poti pune un strat subtire de pietris negru sau inchis spre negru pentru a intensifica culorile crevetilor dar pentru acele plante nu este necesar.

• Members
  • PipPip
  • 147 posts
  • Locationcluj

Posted 03 September 2011 - 11:23 AM

Poti pune un strat de pietris gros (3-4 cm) din mai multe motive...
-poate mai tarziu gasesti o planta care iti place si o poti planta acolo
-cum zicea si colegul Mihai mai sus, este muuult mai estetic si mai natural si o sa se potriveasca de minune ca acele nuci de cocos, cioate sau ce mai vrei sa pui tu acolo, sa stea pe nisip si nu pe sticla goala
-o sa ai si ceva bacterii benefice in acel nisip cate te vor ajuta
...
Acuma tu faci cum crezi, dar eu nu vad niciun dezavantaj in a folosii pietris fata de a lasa sticla goala.
Trebuie sa invarti un fir bun inainte sa poti tese un vis maret...

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 03 September 2011 - 11:27 AM

ma referam la substratul fertilizant[pentru plante]..nisip voi pune cand vor aparea noii locatari..[cam pe saptamana viitoare]. :|

• Members
  • PipPip
  • 147 posts
  • Locationcluj

Posted 03 September 2011 - 01:25 PM

Scuze, atunci nu am inteles eu bine. Recunosc ca am citit printre randuri...este ok asa.
Trebuie sa invarti un fir bun inainte sa poti tese un vis maret...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users