Jump to content

De ce dezvolta plantele radacini ?

• You cannot reply to this topic
11 replies to this topic
#1 Guest_Daniel_*
  • Guests

Posted 01 September 2011 - 08:03 PM

Salutari din nou tuturor,

am o intrebare in legatura cu plantele si anume;de citeva zile am observat ca unele plante au facut radacini pe tulpina,si se indreapta spre sol sa spun asa(pietris)intrebarea mea este daca este normal sau au nevoie/ le lipseste ceva?
Va rog sa-mi dati citeva sfaturi pt a rezolva aceasta problema(daca e o problema).
va multumesc si va doresc pesti sanatosi.

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 01 September 2011 - 08:12 PM

Depinde si de specie, dar in general acest lucru se intampla cand curentii sunt puternici. Plantele dezvolta radacini in incercarea lor de a se fixa cat mai bine. Am mutat topicul la capitolul "plante" si i-am dat si un nume mai sugestiv.

#3 Guest_Daniel_*
  • Guests

Posted 01 September 2011 - 09:34 PM

Da asa este,curentii par puternici si multumesc pt.modificarea facuta.
Nu mai stiu exact unde am citit ca plantelor le lipseste ceva atunci cind fac acest radacini si am vrut sa vad si parerea altora mai experimentati.
Iti multumesc si toate cele bune

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 02 September 2011 - 07:50 AM

la mine hydrocotile si ludwigia au radacini pe tulpina..asa sunt ele sau e tot din cauza curentilor??
invata de la vantul ce-adie pe poteci/cum trebuie prin lume, neabatut sa treci R. KIPLING

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 02 September 2011 - 08:24 AM

Daca vorbesti de Hydrocotyle verticillata este normal sa fie asa. La Ludwigia depinde de specie. Pentru a o identifica, da un click AICI.

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 02 September 2011 - 09:10 AM

sa inteleg ca hydrocotyle [leucocephala-asa scrie la mine].pot sa o tin ,,la sol,,sa nu o las inalta?? ludwigia am repens si ovalis[cea verde face radacini]..in afara de latura estetica..deranjeaza cu ceva aceste radacini??
invata de la vantul ce-adie pe poteci/cum trebuie prin lume, neabatut sa treci R. KIPLING

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 02 September 2011 - 09:23 AM

Nu deranjeaza cu nimic si nici nu fac nici un rau. Cand te supara prea are, le poti reteza cu o foarfeca, dar probabil ca se vor reface in timp.

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 02 September 2011 - 09:32 AM

multumesc..

• Members
  • PipPip
  • 158 posts
  • LocationAlba Iulia

Posted 02 September 2011 - 04:37 PM

De obicei Ludwigiile fac radacini in masa apei cand ''hrana'', din substrat nu le ajunge.
In cazul Ludwigilor, si nu numai( Proserpinaca, Limnophila, Amania) din acvariul meu, firele care ajung la suprafata apei si incep sa se intinda pe suprafata, devenind lungi, dezvolta un sistem radicular destul de consisten in apa, probabil pentru a acumula cat mai multi nutrienti, cei absorbti prin radacinile din substrat fiind insuficienti.
Cu cat sunt mai multe radacini in apa, cu atat mai ramnificate sunt firele la suprafata.
LA Hydrocotyle sp., Cardamine lyrata. , acesta este modul lor de crestere .
Indiferent de lungimea firelor sau pozitionarea acestor fata de lumina, in dreptul fiecarei frunze, dezvolta un manunchi de radacini.

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 02 September 2011 - 04:58 PM

la mine substratul e pus recent dar pot pune bile fertilizante daca e cazul..eu nu le-am lasat la suprafata..am taiat varfurile si le-am replantat[sa para ca sunt mai multe plante]..

• Members
  • PipPip
  • 147 posts
  • Locationcluj

Posted 03 September 2011 - 06:03 PM

"am taiat varfurile si le-am replantat[sa para ca sunt mai multe plante].."

Daca faci asa chiar ai mai multe plante :|
Trebuie sa invarti un fir bun inainte sa poti tese un vis maret...

• Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Locationmoldova

Posted 03 September 2011 - 06:10 PM

am pus bila fertilizanta la nymphaea si mi-au crescut niste frunze mari de toata frumusetea.. :|

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users