Jump to content

JBL Permanent Test CO2 plus PH !

4 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 199 posts
  • LocationCluj

Posted 14 August 2011 - 08:23 AM

Ieri mi-am achizitionat un test JBL Permanent Test CO2 plus PH care se pare ca e diferit putin fata de primul test permanent JBL si anume, la intructiuni spune asa:

http://www.jbl.de/en...t-co2-permanent

Principiu de testare:
Un dispozitiv care contine un indicator lichid care e separat de apa inconjuratoare printr-o bula de aer.CO2-ul este raspandit prin deschiderea de jos a dispozitivului,prin bula de aer in indicator.
.......
Bula de are descrisa e vitala ca nivelul sa fie afisat corect, deoarece altfel indicatorul se amesteca astfel cu apa inconjuratoare si culoarea paleste.

Avantaje:
Noul JBL CO2 Permanent + Set pentru test PH foloseste un indicator care este gata pentu a fi folosit si nu are nevoie sa fie diluat cu apa din acvariu.Nivelul CO2 poate sa fie masurat direct, independent fata de alti acizi din apa din acvariu(ex. acid humic sau nitrati), ca o valoare numerica scrisa in miligrame pe litru.

Instructiuni de folosire:
...
14. scoateti capacul trasparent din partea de jos si puneti 35 de picaturi de substanta indicatoare.

Deci, pana la urma sa urmaresc aceste indicatii?!...sfaturi va rog :)
Crede in sansa ta! Fii optimist si nu uita ca timpul le va rezolva pe toate!

• Members
  • PipPipPip
  • 524 posts
  • LocationBrasov

Posted 14 August 2011 - 08:47 AM

Exact .. 20 picaturi ~1ml si tie iti trebuie ceva mai mult de 1.5ml in recipient.

• Members
  • PipPip
  • 199 posts
  • LocationCluj

Posted 14 August 2011 - 08:58 AM

Mi-a mai spus cineva ca atunci cand bag dispozitivul in acvariu dupa ce l-am lipit de sticla sa bag usor degetele sub el si sa scot aerul care s-a format sub capacul negru si sa las doar aerul ce s-a format in capacul trasparent.E ok asa?! sau il las in pace cum l-am asezat?!
Si mai am o intrebare, dupa care scala a ph-ului mai i-au?!, pentru ca am mai multe scale ale PH-ului,incepand de la KH 4 pana la KH14.
Crede in sansa ta! Fii optimist si nu uita ca timpul le va rezolva pe toate!

• Members
  • PipPipPip
  • 524 posts
  • LocationBrasov

Posted 14 August 2011 - 10:06 AM

Te iei dupa:

- galben: prea mult CO2
- verde deschis-verde inchis: OK
- albastru: prea putin CO2

Pui scala care nu are valori de PH si KH.

Lasa-l asa cum e nu e nevoie sa scoti din aer, cu cat e suprafata mai mare de contact dintre aerul din recipient si apa din acvariu cu atat ar trebui sa se schimbe culoarea mai repede. (ma rog in teorie e posibil sa ma insel). Testele de genul asta au o intarziere de vreo 2 ore pana o sa vezi ca-si schimba culoarea asa ca nu dispera daca nu se intampla nimic imediat.

• Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • LocationTimisoara

Posted 23 September 2011 - 10:11 PM

Ufff, in sfarsit si-au dat seama si astia de la JBL ca metoda lor de "testare" era o tampenie si au trecut la o metodologie decenta.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users