Jump to content

Folosirea "reputatiei"

24 replies to this topic

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 07 August 2011 - 11:15 PM

Dragi colegi,
Deoarece vad ca nu se prea folosesc butoanele de reputatie, m-am gandit ca poate nu sunteti familiarizat cu ele, Astfel, in coltul din drepata jos al fiecarui post exista doua butoane: un "+" verde si un "-" rosu. Daca v-a placut raspunsul unui coleg, puteti apasa butonul verde (+) pentru ca acesta sa primeasca un punct de reputatie, iar daca raspunsul nu il socotiti potrivit, puteti apasa butonul rosu (-), pentru a putea sanctiona raspunsul lui. Astfel, colegii cu cele mai bune raspunsuri vor avea de-a lungul timpului o reputatie buna. Reputatia poate fi unul dintre criteriile prin care raspunsurile pot fi selectate de catre cineva care are nevoie de ajutor. Daca aveti intrebari, le astept.

• Members
  • PipPip
  • 232 posts
  • LocationNavodari, Constanta

Posted 08 August 2011 - 09:41 AM

Draga Claudiu, eu personal nu agreez aceste puncte de reputatie. Acest sistem a mai fost aplicat pe alte forumuri si s-a dovedit a fi pana la urma un motiv de cearta si discutii pe la spate intre forumisti, pentru ca cei care erau incepatori, cei care nu stiau sa se faca intelesi prin scris sau cei care postau mai rar erau dezavantajati de aceste asa numitele puncte cu semnul minus primite. Au fost situatii in care multi dintre asa numitii acvristi, care aveau mai degraba pasiunea statului in fata monitorului prin cea a chat-uitului cu zilele, sa ,,vaneze,, anumiti forumisti doar pentru a face rau, asa din ,,placerea,, de a face rau. La un moment, cam toate topicurile deviau de la subiectul initial si se se terminau cu intrebari de genul: care mi-a dat minus, care este cel care ma urmaresti, prietene nu ai somn? Eu unul nu eram afectat de un minus primit, dar ma deranja devierea de la subiect si automat, retragerea forumistilor (chiar si a celor care aveau ceva de aratat) din discutie si de pe forum. Pana la urma conteaza daca am bagat ceva la ,,bibilica,, prin studierea subiectelor dezbatute si daca un urma acestui fapt am reusit sa avansez fata de momentul initial prin punerea in practica si rezultate multumitoare pentru mine insumi.

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 08 August 2011 - 09:59 AM

Foarte interesant punct de vedere. Totusi, desi suntem romani, privesc cu admiratie spre unele forumuri din strainatate, care nici macar nu au regulament. Nu au nevoie. oamenii sunt cu bun simt. Sunt cateva forumuri pe care le urmaresc cu mare interes de ani buni si nu am vazut niciodata o cearta. Oamenii isi masoara foarte bine cuvintele, jigniri nu am semnalat niciodata. Acuma, ori intervin adminii foarte repede ori sunt chiar civilizati. Eu cred ca a doua varianta e mai probabila. Sper ca forumul nostru s urmeze acleasi model. Sistemul de punctare este monitorizat. Daca vei primi minus la un post de genul "Salut, sunt Bitanu. Bine v-am gasit" sigur ca se va interveni. Daca vedem ca nu functioneaza il scoatem afara. Totusi mi-ar face placere ca acei colegi care se documenteaza pentru a da niste raspunsuri complete sa primeasca putina recunostiinta din partea noastra. Eu va propun sa il lasam o perioada, dupa care sa evaluam impreuna eficienta acestui sistem. Daca nu va place, il scoatem afara.

• Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • LocationTimisoara

Posted 08 August 2011 - 01:42 PM

Eu cred ca divergentele/discutiile se creeaza doar de la minusuri. Asa ca daca nu merge cu sistemul actual, eu propun (daca este fezabil) sa avem doar plusuri, fara minusuri.

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 08 August 2011 - 02:12 PM

@andrei: O idee foarte buna. Eu personal nu cred ca userii vor folosi abuziv butoanele de reputatie, cu ata mai mult cel de "-". Atata timp cat suntem aici pentru a invata unii de la altii, atata timp cat vom discuta despre acvaristica, cred ca totul va merge bine

• Members
  • Pip
  • 47 posts
  • LocationMangalia

Posted 13 August 2011 - 11:31 AM

Eu sunt de parere sa incercam ,ce avem de pierdul.....
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

• Members
  • PipPip
  • 103 posts
  • Locationcluj napoca

Posted 16 August 2011 - 07:15 PM

Asa deci, care-va-sa-zica cu folosirea reputatiei...daca mie nu-mi plac doua mesaje in aceeasi zi, nu le pot taxa pe amandoua, ci doar unul. Pentru ca la al doilea imi si apare mesajul: "Action failed: you have reached your quota of negative votes for the day"...si cum postu' ala lung a' la' Bitanu' o fost primul taxat, cel al lui Claudiu o scapat! ;). Nu-i nimic, ca-l "ard" maine:)

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 16 August 2011 - 08:48 PM

Buna asta. Este setarea default, dar ar trebui inlocuita cu " Daca vrei sa dai doua voturi negative in aceeasi zi inseamna ca esti morocanos. Mai gandeste-te pana maine. Noaptea e un sfetnic bun"

#9 Guest_Daniel_*
  • Guests

Posted 16 August 2011 - 09:24 PM

Da ai mare dreptate,ca in alte parti civilizatia si respectul sunt pe primul loc,dar si la noi inca mai sunt oameni cu bun simt si inteligenti.
De aceea eu cred si sper ca toti membri acestui forum sunt din aceasta categorie.Aici nu trebuie sa avem prejudecati pt. ca vrem sa invatam unii de la altii cit mai multe despre acvaristica.
Va doresc tuturor numai bine si multe satisfactii.

• Members
  • PipPip
  • 480 posts
  • LocationZalau

Posted 17 August 2011 - 02:55 PM

acu tot stau si privesc ca boul. cu reputatia si cu astea privind posturile "lungi"ale lui bitanu si claudiu mi se pare aiurea sa dai minus de exemplu. De ce? pentru ca sunt chiar utile iar tu ca cititor dai reputatie negativa pentru ca sunt lucruri care le sti deja si pentru ca te ia somnul cand citesti. eu zic sa te mai gandesti. Daca erau niste posturi in jurnalul tau unde tot ce se discuta te priveste pe tine si evolutia ta, da, era alta problema. Nu mi-o lua in nume de rau, ci doar asa ca un sfat. Mie de exemplu mi s-au parut foarte utile, fiind incepator mi-au prins bine.

• Members
  • PipPip
  • 103 posts
  • Locationcluj napoca

Posted 17 August 2011 - 08:25 PM

Draga Desire, eu am analizat cele doua posturi si am apasat butoanele de reputatie in conformitate cu "daca raspunsul nu il socotiti potrivit, puteti apasa butonul rosu (-)". Adica mie nu mi-au placut si am sa explic de ce: postul lui Claudiu este usor superficial, el doar a descris sumar laturile filtrarii unui bazin cu scopul lansarii unor discutii pe aceasta tema. Deci, nu e un post descriptiv ci mai mult unul informativ. Dar eu il inteleg pe Claudiu :D
Postul lui Bitanu insa se vrea a fi unul complet, descriptiv cu adevarat. Problema e ca este atat de lung incat nu am avut rabdare sa-l citesc tot. Iar noi, cei de aici, lansati in aceasta discutie, am mai citit astfel de articole de "n" ori, pe alte forumuri, sau asijderea pe google. Si nu doar ca e lung, dar e si foarte incalcit. Filtrare mecanica, bio-mecanica, biologica, filtrarea particulelor fine...ptr ce? Pentru niste deseuri organice moarte? La care ai nevoie doar de filtrare biologica buna? Si mai mult...face niste afirmatii ptr care eu il pot combate foarte usor. De exemplu: stadiul de imbacsire a mediillor filtrante (element de care trebuie tinut cont la o filtrare buna)...pai, eu ii deschid filtru nedeschis de 2 ani jumate (nu ar fi primul) si pariez cu el pe oricat ca e perfect curat :D Sau: schimbarea (sau mai bine spus reimprospatarea) saptamanala a apei in proportie de 25-30%...pai, filtrarea e una, schimbul de apa e alta. Da, ambele contribuie la o apa de calitate dar sunt doua chestii distincte. Ori: "dimesiunea acvariului si capacitatea de filtrare" Adica, Trebuie sa tinem cont, pentru o filtrare eficace tocmai de "capacitatea de filtrare"...asta a fost o incalceala serioasa de tot. Deci, din pct meu de vedere, postul lui Bitanu a fost un fel de improvizatie cu aer de definitiv, un fel de oximoron.
Eu predau si am "boala" asta, a transmiterii unor cunostiinte; nu-mi place logoreea; informatia se retine cel mai bine cand o dai scurt, concis si la subiect. Cand un curs are 50 de slide-uri sigur jumate studenti vor adormi de pe la mijlocul lui; cand are insa 15 slide-uri si-i tii in tonus nu-ti adoarme nici unul. Iar acvaristii, chiar si cei incepatori si dornici de citit, ii consider un fel de studenti invatacei fideli acestor principii pedagogice.
Si mai e un aspect ptr care nu mi-a placut cele doua articole precum, de altfel, nici unul din articolele care descriu ciclarea si filtrarea unui acvariu, sau ciclul materiei dintr-un bazin. Toate, dar absolut toate aceste articole se opresc la stadiul de intelegere a ciclului N, ca baza a filtrarii. Atat. Eventual mai e descrisa putin fotosinteza. Dar, intr-un acvariu mai exista ciclul C, O2, S, P....pe langa cel al N, toate la fel de importante.

Si acum, daca tot suntem in topicul despre folosirea reputatiei, Claudiu are cel mai rapid exemplu de "folosire" a acestei reputatii. Nu mi-ai placut 2 articole, pareri strict personale; unul l-am "notat" cu minus, celalalt neputand din cauza setarilor...automat am primit 2 minusuri doar ptr ca mi-am exprimat parerea. Plus cateva posturi de combatere a parerilor mele personale si de demonstrare a contrariului...suntem romani indiferent cate forumuri s-ar deschide :)) Deci, vine incepatorul, cere un sfat, ii dau unu, zic eu bun, ma vede cu minusuri si-si zice...asta e prost, nu stie. Si atunci Gherman ce face? Prost, nestiutor, in vacanta, odihnit cum e si dificil ca orice cadru didactic...il doare-n marele olecran si nu mai posteaza...sta pe tusa si se distreaza! Ca suntem romani si nu putem accepta si respecta parerea altuia fara a riposta...

Hasta la vista acuaristas!

• Members
  • PipPip
  • 480 posts
  • LocationZalau

Posted 17 August 2011 - 09:10 PM

Salut. Cum ziceam si mai sus mie mi-au placut desi sunt doar Sumare. Sincer mi-au prins bine. Despre faza cu reputatia cu minus eu raman exact cum am zis si mai sus. Daca in sine un articol e bun, chiar daca tu sti treaba asta mult mai amanuntita nu cred ca merita un minus. Informatii care le gasesti pe google sau pe alte forumuri. Da sunt de acord ca le gasesti chiar unele mult mai mult dezbatute, dar gandestete cum e mai convenabil? Sa stai toata ziua sa dai search pe google despre aia aia si aia? Eu cand am inceput cu setupul asta ultimul (plantat) si am incercat sa ma documentez despre stilul nature si despre tot mi-a venit acru cat am cautat si abia am gasit.

Oricum nu sunt genu care sa intre in conflicte pe baza unor Rankuri fictive (ca pana la urma astea sunt) doar imi expun parerea si eu ca persoana (chiar student cum ziceai tu. si la propriu si la figurat) cred ca acordarea punctelor negative unor articole care totusi zic ceva ce unui incepator ii prind bine este total gresita.

un exemplu: Intru pe aquascaping.ro si vad un articol despre ciclul N. Ma uit prima data la comenturi (sa vad daca zice lumea ca e bun sau nu) si ma uit la reputatie. Si vad 2-3-10 nu imi pasa, minusuri (sau reputatie negativa) pentru ca acele minisurui au fost acordate de oamenii care stiu lucrurile discutate acolo si care considera ca nu mai sunt necesare sau stiu eu ce nu le place, si zic : Pai stai asa frate daca lumea a dat reputatie negativa inseamna ca nu e bun. Atunci hai ca ma duc si caut in alta parte.
Si uite asa poate pierd putina informatie care am gasito pe forumul pe care frecventez sau doar sunt in trecere pentru niste prostii practic.

Imi cer scuze de limbaj si de aiureala vorbita, dar acesta este punctul meu de vedere.

Calin numai bine si sincer nu doresc sa nu zici nimic sau sa zica lumea ca ba el are rep negativa si nu ii iau in considerare sfaturile. pentru ca sunt convins ca ai experienta.

Alex

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 17 August 2011 - 10:48 PM

Calin, ce sa zic despre postul tau ? In primul rand, e prea lung si nu l-am citit pana la capat. In al doilea rand, limbajul tau m-a fortat sa accesez prea des www.dexonline.ro. Din aceasta cauza am pierdut sirul ideii, mi-am facut schite, chiar am conspectatat si intr-un final m-am dat batut. Dar am invatat ceva: nu voi preda niciodata. Am gresit: nu ma voi preda niciodata.
Posted Image
Si acum revenind la lucrurile serioase, propui un sistem mai bun sau doar anularea acestuia ? Ar fi bine ca cineva nou sa stie in vreun fel de la cine primeste sfaturi ?
Se spune ca Dumnezeu pastoreste toata turma, dar la un moment dat chiar si El desparte oile de capre.
Fa o propunere si o supunem la vot.

• Members
  • PipPip
  • 103 posts
  • Locationcluj napoca

Posted 18 August 2011 - 01:12 PM

Clau, eu chiar ma bucur ca n-ai citit tot postul. Partea adresata tie era doar la sfarsit, ultimile 4 randuri. Daca nu ai ajuns pana acolo, chiar imi pare rau. Mesajul avea de fapt 3 adresanti, doi directi, tu si Desire si unul indirect, Bitanu.
Lui Desire ii spuneam ca eu mi-am exprimat o parere strict personala vizavi de cele doua posturi si zau ca nu inteleg de ce au sarit altii sa-mi demonstreze contrariul.
Lui Bitanu, indirect ii aratam ce mai poate slefui la articolul lui, pe langa slefuielile indicate de altii pe acvariile de vis.
Iar tie Clau iti demonstram ca sistemul de reputatie ales de tine nu e viabil. Iar chestia asta au mai sustinut-o altii tocmai in acest topic, noi doi am avut o discutie privata despre aceasta tema, chiar ti-am facut 2 propuneri concrete (renuntare completa, sau doar la partea de minus - asta parca tu ai spus-o), dar de fapt tu nu ai tinut cont deloc de parerea nimanui si-ai mers mai departe cum ai vrut tu. Iar acel mesaj provocator al meu ti-a demonstrat de fapt ca am dreptate. QED

La partea cu predarea, ai dreptate! Administreaza, nu preda! :rotfl: Cat despre predare, stiu ca tu nu te predai nici cand nu ai dreptate ;)

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 18 August 2011 - 01:45 PM

Ai dreptate. Nu m-am conformat la timp. Da-mi un minus. Hahaha

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 06 September 2011 - 11:15 PM

Se pare ca noul sistem de reputatie functioneaza foarte bine. Se pot acorda doar aprecieri poztive. Ce ziceti, e mai bine asa ? Au tecut deja 2 saptamani de la modificare si nu s-a plans nimeni.

• Members
  • PipPip
  • 480 posts
  • LocationZalau

Posted 06 September 2011 - 11:18 PM

dada e foarte bine :)

• Members
  • PipPip
  • 103 posts
  • Locationcluj napoca

Posted 07 September 2011 - 07:27 AM

Altfel spus, aveti incredere in ...batrani!!! :)

• Members
  • PipPip
  • 281 posts
  • LocationGherla

Posted 07 September 2011 - 12:45 PM

eu ma pling. n-am primit nici un +. ::::)))))))))))
Iar cind noi nu vom mai fi...vor fi altii

• Members
  • PipPip
  • 480 posts
  • LocationZalau

Posted 07 September 2011 - 12:46 PM

na! ai primit cum;))

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users