m o problema cu perechea mea de fossorochromis rostratus.
De cand i-am adus (9 iulie), nu au mancat deloc (de fiecare data cand le dadeam mancare, nu se atingeau de ea), parca nici nu ar fi fost interesati.
E activ, e colorat, femela se ascunde mai tot timpul, pentru ca el o agreseaza.
Orice le dau, nu sunt interesati. Le-am dat si tetra cichlid, sak green, si nls.
Are cineva vreo idee, care ar putea fi problema?
Daca ma intrebati de pesti mici, am la 4-5 cm, in jur de 25-30. Nu stiu daca lipsesc, nu-mi dau seama, nu l-am prins.
Alta sursa de hrana ar fi melcii de substrat. Dar nu i-am vazut mancand asa ceva....
Poze/video de aseara cu masculu: aici
Vi se pare ca ar fi slabit, sau ca nu ar fi mancat de 18-19 zile?
problema fossochromis
Started by pyu, Jul 28 2011 03:32 PM
4 replies to this topic
Posted 28 July 2011 - 06:57 PM
Eu nu sunt un expert in pesti, dar imi permit sa ridic cateva probleme. Poate fi vorba des stress, poate fi vorba de parametrii apei,
Eu personal cred ca sunt cam multi pesti in acel bazin. Oricum, la populatia aia, ar trebui o filtrare fantastica. Cred ca schimburile de apa ar trebui sa fie destul de dese, pentru ca pestii urca nitratii, nu gluma. Iti dau si o sugestie: Easy life fluid filter medium. Ar trebui sa te ajute, ca asta e un remediu pentru efect, nu pentru cauza. Daca situatia va continua, e doar o chestiune de timp pana sistemul imunitar va fi slabit si boala se va instala.
Eu personal cred ca sunt cam multi pesti in acel bazin. Oricum, la populatia aia, ar trebui o filtrare fantastica. Cred ca schimburile de apa ar trebui sa fie destul de dese, pentru ca pestii urca nitratii, nu gluma. Iti dau si o sugestie: Easy life fluid filter medium. Ar trebui sa te ajute, ca asta e un remediu pentru efect, nu pentru cauza. Daca situatia va continua, e doar o chestiune de timp pana sistemul imunitar va fi slabit si boala se va instala.
Posted 28 July 2011 - 07:36 PM
Am facut acum un test de nitriti, 0.1 (ultimul schimb de apa - sambata), in conditiile pe care le-am scris in postul de la jurnal. Nu cred ca e problema de la filtrare, atat timp cat nitritii sunt ok. Perlonul face minuni. Chiar si dupa 5-6 luni, filtrul ce mi s-a stricat era curat, nu aveai ce spala...
Nitratii nu stiu - nu am teste.
Schimb de apa il fac saptamanal, 50%.
O sa incerc si cu ce mi-ai scris mai sus.
LE: Azi dimineata le-am dat cubulete de larve de tantari congelate. Masculul a mancat in jur de 4 cuburi, iar femela 2.
Sa inteleg ca nu le place mancarea pe care le-o dau?
Nitratii nu stiu - nu am teste.
Schimb de apa il fac saptamanal, 50%.
O sa incerc si cu ce mi-ai scris mai sus.
LE: Azi dimineata le-am dat cubulete de larve de tantari congelate. Masculul a mancat in jur de 4 cuburi, iar femela 2.
Sa inteleg ca nu le place mancarea pe care le-o dau?
Edited by pyu, 29 July 2011 - 09:09 AM.
.......
Posted 29 July 2011 - 11:07 AM
Si la mine artemia si larve de tantari congelate, au sarit pe ele ca niste lupi si nici macar nu mestecau doar haleau cat mai mult.
Se poate ca la maturitate sa le placa doar anumita hrana. In special bogata in proteine la ei, gen creveti ...
Se poate ca la maturitate sa le placa doar anumita hrana. In special bogata in proteine la ei, gen creveti ...
Posted 30 July 2011 - 06:08 PM
Mda... Problema e urmatoarea... E foarte greu sa il hranesc. Ceilalti pesti sar ca lupii la mancarea congelata... Tre sa ma plimb cu cubul in mana pana sa il vad interesat, si sa dau drumul la cub, sa vina el sa il ia. Pestii mai mici sunt neinfricati. Mai ca mi-ar lua cubul din mana, ma ciupesc de degete, parca nu le-as fi dat de mancare de zile bune. Si femela nu prea iese la mancare, cum scoate capul, cum o ia masculul la bataie, o alearga non stop.
Oare cu rame daca as incerca? Lasate la umezeala o noapte pentru a se curata... Sau inima de vita, cubulete?
Sau mixtura cu creveti si inima de vita?
Asta pe langa cubuletele de larve de tantari congelate. In 2-3 zile s-a dus o tableta, mai trebuie si altceva pe langa...
Oare cu rame daca as incerca? Lasate la umezeala o noapte pentru a se curata... Sau inima de vita, cubulete?
Sau mixtura cu creveti si inima de vita?
Asta pe langa cubuletele de larve de tantari congelate. In 2-3 zile s-a dus o tableta, mai trebuie si altceva pe langa...
.......
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users